onder meer leverbaar via Cees van der Pluijm en www.vrolijk.nu

prijs:  15,-
excl. verzendkosten

  Robert Long
Cees van der Pluijm

Beste Robert, Waarde Cees

brieven over
leven, dood, liefde, seks, werk en collega's



Robert long en Cees van der Pluijm kennen elkaar al meer dan vijftien jaar en hebben al op diverse manieren samengewerkt als ze besluiten een briefwisseling te gaan voeren met het oog op publicatie. Ze schrijven in het begin vooral luchtig - over de dingen van hun dagelijks leven: over schrijven en optreden over liefde, vriendschap en seks. over ouder worden en de dood. Maar gaandeweg komen ze erachter dat ze elkaar helemaal niet zo goed kenden als ze aanvankelijk dachten.

De lezer wordt meegevoerd in het schrijfavontuur van twee vrienden die oprecht verwonderd raken over elkaar en daarbij steeds openhartiger worden. Beste Robert, Waarde Cees is daardoor meer dan een correspondentieroman. Het is een geestig en soms ontroerend portret van twee mensen die niet alleen zichzelf en elkaar ontdekken, maar ook een scherp tijdsbeeld neerzetten in een atwisselend literaire en cabareteske vorm.


Robert long (1943) werd bekend als liedjeszanger en cabaretier. De laatste drie seizoenen staat hij ook weer in het theater met zijn solovoorstellingen. Voor het grote publiek is hij niet alleen de populaire platenartiest maar ook en vooral de vroegere presentator van het succesvolle tv-programma 'Tien voor taal'. In Beste Robert, Waarde Cees toont hij opnieuw zijn talent als schrijver.
Eerder verschenen van Robert Long diverse bundels met liedteksten, de roman Wat wil je nou (1988) en verzamelingen van zijn columns uit het AD met als titels Vandaag geen nieuws (1990) en Liegen mag (1993).
Samen met Cees van der Pluijm schreef en publiceerde hij de scabreuze scheimenroman Hete Klippen (1991).

Cees van der Pluijm (1954) bewees zijn talent als dichter van toegankelijke verzen. Onder de naam Paul Lemmens publiceerde hij in de jaren tachtig regelmatig samen met Drs. P. Ook schreef hij het onlangs herdrukte Teleac-cursusboek Schrijven van gedichten en verhalen (1993) en de roman Hete Klippen (zie boven).
Voorjaar 1998 verschenen zijn verzamelde gedichten onder de titel Van liefde en een niet te lessen dorst. Gedichten 1998 - 1973.
De afgelopen jaren schreef Cees van der Pluijm ook een aantal succesvolle toneelstukken, waaronder Idealisten (1994), Van Nieumeghen (een hedendaagse versie van het oude Marikenverhaal, 1995) en Pausin Johanna (1996).
Als tekstbezorger trad hij op voor onder anderen Robert Long, Drs. P en Jules de Corte.
Voor De GAY Krant schrijft hij maandelijks een spraakmakende en veelgelezen column.

'Beste Robert, Waarde Cees'  is onder meer leverbaar via
Cees van der Pluijm  en  www.vrolijk.nu.

Uitgeverij AdeL
Nijmegen 1998

ISBN  90 76004 04 8



| index | actueel | curriculum | bibliografie | gedicht | column | foto's | reageren | sitemap |