UITNODIGING FEESTELIJKE PRESENTATIE EENMALIG LITERAIR-CULTUREEL TIJDSCHRIFT POST4
 

Op woensdagavond 28 juni a.s. presenteren studenten aan de opleiding Writing for Performance van de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) in Café Hofman aan het Janskerkhof in Utrecht (NL) het eenmalige literaire tijdschrift POST4, over engagement en cultureel ondernemerschap.

Kester Freriks (schrijver en theaterrecensent), Gijsje Kooter (schrijfster en docente aan de HKU), Annemarie Slotboom (schrijfster) en Alexander Peterhans (schrijver en HKU-student) e.a. discussiëren over de dilemma’s rond engagement en cultureel ondernemerschap. Daarnaast zullen de jonge dichters Florian Kullberg en Oscar Wyers voorlezen uit eigen werk en zal er levende muziek klinken van Joram Tornij (allen HKU).

Graag nodigen wij u uit hierbij aanwezig te zijn. De feestelijke presentatie begint om 20.00 uur. De toegang in Café Hofman (Janskerkhof 17a, te Utrecht) is gratis.
 

In POST4 onderzoeken zes tweede- en derdejaars studenten welke vormen van engagement een rol speelden en spelen. Ze vroegen zich af hoe ze zichzelf daartoe verhielden, interviewden andere kunstenaars en zochten naar teksten met engagement uit eigen werk en dat van collega-studenten.
Daarnaast verkenden ze theorie en praktijk van het cultureel ondernemerschap en stelden ze een praktische gids samen waarin (beginnende) kunstenaars informatie kunnen vinden die van belang is bij het starten en op gang houden van een kunstpraktijk.
Het resultaat is een uitdagende bundel met essays, gedichten, proza, drama en scenario, waarin op speelse en tegelijkertijd indringende wijze de altijd actuele thematiek van artistiek engagement en koopmanschap aan de orde komt. Naast de eigen visies van de studenten komen o.a. in interviews de regisseur en toneelleider Matthijs Rümke aan het woord en de schrijfster Monika van Paemel, van wie onlangs bij Querido een spraakmakend pamflet over engagement en multiculturaliteit verscheen: Te zot of te bot.
 

POST4 werd op vernieuwende en uitdagende wijze vormgegeven door drie studenten/ontwerpers van de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving van de HKU. Het tijdschrift telt 128 pagina’s op groot formaat, is geïllustreerd en kost 10 euro, (voor genodigden en relaties van de HKU gratis).
 

Recensie-exemplaren zijn te bestellen vóór 7 juli of na 15 augustus bij:
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht/Writing for Performance
Janskerkhof 18 / 3512 BM  UTRECHT
telefoon [030] 239 33 08
e-mail: schrijven@theater.hku.nl

Tussen 7 juli en 15 augustus en voor alle informatie kunt u terecht bij Cees van der Pluijm: cees@vanderpluijm.demon.nl of: [026] 351 98 48

 

| index | actueel | curriculum | bibliografie | gedicht | column | foto's | reageren | sitemap |