PERSBERICHT DE CONTRABAS

Nieuwe dichtbundel van Cees van der Pluijm markeert 30 jaar dichterschap

Op 25 november verschijnt de nieuwe dichtbundel van Cees van der Pluijm: Voorlopige bestemming. In het late najaar van 1980 debuteerde Cees van der Pluijm als dichter. Met Voorlopige bestemming viert de auteur derhalve zijn dertigjarig jubileum én de terugkeer aan het front van de Nederlandse poëzie na zijn in 1998 verschenen verzamelbundel Van liefde en een niet te lessen dorst.

 

Van der Pluijm schrijft verzen die doen denken aan grote voorgangers als Martinus Nijhoff en Ida Gerhardt. Voorlopige bestemming is een bundel met werk voor het hart én het hoofd: muzikaal, eigenzinnig, ontroerend én vormvast. Van der Pluijm laat zien dat hij – in onderwerpkeuze en uitwerking – geen slechte kandidaat zou zijn bij de volgende verkiezing van de Dichter des Vaderlands.

 

Voor meer info: Uitgeverij De Contrabas <decontrabas@hotmail.com>

 


Op donderdag 25 november is er een presentatie bij boekhandel Dekker van de Vegt Selexyz in Nijmegen, van 19.30 tot 21.00 uur. Daarbij treedt de voormalige stadsdichter van Nijmegen Victor Vroomkoning op. Uitgever Chrétien Breukers spreekt de jubilerende dichter toe en Cees van der Pluijm signeert.

 

Op zaterdag 27 november signeert Cees van der Pluijm bij boekhandel Ongerijmd in Arnhem, van 14.00 - 16.00 uur.

 

Op zondag 28 november is er een optreden bij het COC Limburg, in de Groote Sociëteit, Vrijthof 36 te Maastricht (aanvang 15:00 uur). Daar zal Van der Pluijm lezen uit de nieuwe bundel, uit zijn Gay Krant columns en vertellen over zijn samenwerking en vriendschap met collega’s als Robert Long, Jules de Corte en Drs. P.


Cees van der Pluijm werd in 1954 geboren in Radio Kootwijk (Gld.)

www.vanderpluijm.demon.nl

 

De auteur is beschikbaar voor interviews, voorlezingen en signeersessies.