RANCUNE  (november 2010)

over beleid

Mede dankzij de vele homo's die uit angst voor de bontkraagjes op Wilders hebben gestemd, zitten we nu opgescheept met een reactionair kabinet. Rechts, reactionair, rancuneus, revanchistisch, kleinburgerlijk en niet homovriendelijk. Minister Van Bijsterveldt vindt dat scholen mogen blijven discrimineren en dat de wet niet veranderd hoeft te worden. Partners uit landen waarin homo's gediscrimineerd worden, kunnen niet naar Nederland komen omdat er geen partnerregistratie of huwelijk mogelijk is in het land van herkomst. En dat is nog maar het begin. Reken maar dat ook het budget voor homo-emancipatie niet zal toenemen.

 

Maar het ergst van al is dat we een regering hebben wier beleid is gegrondvest op rancune. Zie het  triomfalistische grijnzen van Rutte en Verhagen (die met Stalinistische vuist alle CDA-neuzen dezelfde kant op geslagen heeft). Ze zullen de linkse Nederlanders, de kunstenaars, de allochtonen, de mensen die ontwikkelingshulp belangrijk vinden en andere idealisten eens goed op hun plaats zetten. Gesteund door een steeds grimmiger kijkende Wilders en met de hulp van de discriminatoire organisatie SGP (het christendom blijkt voor SGP'ers zuiver een politieke ideologie) wordt er wraak genomen.

Onder het mom van bezuinigingen en Nederland beter maken, worden zonder aarzeling breeduit de belangen gediend van de mensen met geld, ten koste van de zwakkeren. Wie nu geld heeft, zal alleen maar meer krijgen. Van wie niets heeft, zal genomen worden.

 

Alles wat deze regering niet zint, wordt een linkse hobby genoemd. Kunst kost kapitaal en levert te weinig op voor de rijken, te weinig geld wel te verstaan. Ja, een culturele kaalslag rendeert wel, de bijl erin dus. Snoeien om je vermogen te laten groeien.

VVD en CDA staan wel pal voor het belastingtechnisch steunen van mensen die zich een huis van meer dan een miljoen willen permitteren en daarvoor graag uit de staatsruif smullen. Ten koste van de kinderopvang, het milieu, de lagere en middeninkomens, kunst en cultuur, en de kwaliteit van zorg en onderwijs.

Als links vóór het milieu was, vóór het openbaar vervoer en tegen het asfalteren van de laatste restjes groen Nederland, dan zal dit kabinet uit rancune meer snelwegen aanleggen, het openbaar vervoer niet verbeteren, de maximumsnelheid verhogen (al kost dat doden en gewonden) en nieuwe kerncentrales laten bouwen.

Als links probeerde allochtonen gelijk te behandelen, zal dit kabinet ze pakken: je mag hier zijn en blijven, maar het gaat je wat kosten. Onder het mom van integratie wordt assimilatie geëist, en ze zullen ervoor bloeden.

 

Homo-emancipatie is vast ook een linkse hobby. Zoiets als de koopzondag. Afschaffen dus, want de gristenen van CDA en SGP hebben het wel gezien en voor de VVD'ers levert die emancipatie te weinig op. Vrijheid? Gelijkheid? Geld willen ze zien. De wolven nemen niet eens meer de moeite schaapskleren aan te trekken.

Maar stemt u vooral weer op Wilders bij de volgende verkiezingen. "Wraak!" is de leus, en dat zullen we voelen!

 

nieuwste column overzicht