HOPLA  (februari 2010)

over de meerderheid

Hetero's zijn verschrikkelijk vindt u ook niet? Ze vormen een mensensoort die in toenemende mate overlast bezorgt. Wandel eens op zaterdagmiddag in de stad. Doorlopen is er niet bij. Als er al niet een heterostelletje gearmd of hand in hand de doorgang verspert – ja het is werkelijk slalommen voor kwieke homo's als u en ik – lopen ze wel gevieren, met de spreekwoordelijke kids (zo noemen ze hun jonkies tegenwoordig) de winkelboulevard te obstrueren. Dat moesten wíj eens doen.

 

Die "kids" ja. Omdat ze het blijkbaar met z'n tweeën niet uithouden, maken ze zo snel mogelijk jonkies, waarvoor ze dan ook nog allerlei verlofregelingen willen hebben, opvang- en oppasvoorzieningen en zelfs overheidssubsidie. Een beetje homo betaalt behoorlijk mee aan die rare drift. En zij maar elke zaterdag "shoppen met de kids". Voor de "fun".

 

Hetero's willen ook de baas spelen, vooral over homo's.  Ze bedenken vanalles wat wij wel of niet mogen. Ze roepen heel zelfgenoegzaam dat ze ons hebben toegestaan te trouwen, maar spreken dan wel consequent van "het homohuwelijk", want het is natuurlijk geen gewoon huwelijk. We kunnen ook niet bij elke trouwambtenaar terecht.

In de kerken bepalen ze gewoon dat we niet mogen meedoen of ze wijden congressen aan u en mij als vraagstuk, waarbij ze ons zuinig kijkend als probleemgevallen bespreken en veroordelen.

 

De hetero's in de regering doen ook heel raar. Ze hebben wel één homo minister gemaakt, maar de desbetreffende vrouw is van een raar gekleurde lok op het voorhoofd voorzien, zoals ze dat doen met schapen waar iets mee is. Ze is getekend; nog even en ze krijgt een oormerk, als een koe. Maar die hetero's in de regering dus, die roepen in het buitenland dat ze helemaal niet blij zijn met ons en met de rechten die ze ons met hun zure gedoogtronies vergund hebben. En ze zorgen er ook voor dat we in het onderwijs (bijv.) gewoon gediscrimineerd mogen worden. Stel je voor dat je een homo gelijk zou behandelen!

 

Persoonlijk vind ik hetero's dus heel vervelend en heel lastig. Als je er één opzoekt in het ouderengesticht, moet je tot vervelens toe foto's van kleinkinderen zien. En dan is een gesticht nog de beste opbergplaats voor bejaarde hetero's, want zeker die categorie is een plaag op straat. En in het openbaar vervoer.

 

Hetero's, weg ermee. Weg met hun terreur in de sport, op de velden en op de tribunes. Weg met dat te koop lopen met hun geaardheid, met ringen en zo, en met verhalen over "mijn vrouw" of "mijn man". Alsof wij ze anders meteen bespringen. Hetero's... een hinderlijke soort. Weg ermee. Hopla!

 

nieuwste column overzicht