HAAR  (juli 2009)

over het probleem van de gelovigen

Stel, uw geloof vindt zwart haar niet in overeenstemming met de wil van uw God. Op uw bijzondere school wordt de leerlingen geleerd dat zwartharigen zondig zijn. Leraren met zwart haar moeten zich laten blonderen en de visie van uw God bevestigen en uitdragen. Wel wilt u dat de gehele samenleving aan uw school meebetaalt.

Dat betekent in de praktijk dat wij met zijn allen opdraaien voor de hersenspoeling van uw kinderen en de discriminatie van zwartharigen. Discriminatie mag weliswaar niet, maar uw geestelijke vrijheid is veel waard, dus moeten de zwartharigen maar een stapje terug doen.

 

Als Balkenende bij de buren was geboren, had hij een ander geloof gehad. Zo relatief zijn rotsvaste overtuigingen. Dat kinderen gehersenspoeld worden (want daar komt de religieuze opvoeding van onmondigen op neer), is een schande. Dat u en ik daaraan meebetalen ook.

 

Wat valt er te verwachten van scholen die kinderen leren dat de aarde in zes dagen geschapen is, dat homo's ziek en zondig zijn, en dat de koningin door God zelf is aangesteld? Te verwachten valt dat die kinderen dezelfde domheden weer op hun kinderen overbrengen en daarmee dezelfde, nu door de overheid gelegitimeerde en gesubsidieerde domheid, discriminatie en bekrompenheid in stand houden.

 

Natuurlijk moeten scholen die zwartharigen verderfelijk vinden zwartharigen kunnen weren. Allicht. Alleen mogen in een beschaafd land zulke scholen niet bestaan. Niet alleen het indoctrineren van kinderen met onwetenschappelijke en discriminerende theorieën, maar ook de scheiding van kerk en staat vergt een snelle opheffing van het bijzonder onderwijs. Sekten die hun kinderen ook buiten de gezinssfeer willen hersenspoelen, doen dat maar op eigen kosten.

 

Ten slotte moet het eens afgelopen zijn met het steeds maar weer opvoeren van de homo als probleem. Homo's moeten een stapje terugdoen ten behoeve van de geestelijke vrijheid van de gelovigen, schreef Trouw. Homo's hoeven niets. Homo's zijn het probleem niet. Artikel 1 van de Grondwet is duidelijk. Wie zich daaraan niet wenst te houden, doet zelf maar een stapje terug. De gelovigen vormen het probleem.

Helaas zitten die gelovigen ook in de regering. Ons staatshoofd is al net zo. Gehersenspoeld. Aan haar kun je het zelfs zien. Permanent. En niet eens zwart.

 

nieuwste column overzicht