VOORSPELLINGEN  (december 2008)

over de toekomst

Moet je helderziende zijn om de toekomst te voorspellen? Welnee.

In 2009 zal de rooms-katholieke kerk meer dan eens laten weten dat homoseksualiteit zondig is, dat homo's ziek zijn en dat elke legalisering van homorelaties uit den boze is.

 

De ChristenUnie blijft zich beijveren om homo's uit het onderwijs te houden en homoseksualiteit een grond van ontslag te laten zijn. Het CDA laat de CU het vuile werk doen en Plasterk is een eenzaam protesterende PvdA'er. Ook de weigerambtenaar blijft bestaan.

 

Verdonk en Wilders zullen om het hardst proberen in te spelen op uw en mijn angsten, ze zullen Nederlandse moslims blijven provoceren en beledigen. Als u het niet met ze eens bent, zien ze dat als een bewijs van hun gelijk. Als u zo dom bent hen te steunen ook.

 

Henk Krol zal dankzij de lobby die de Stichting Vrienden van Gay Krant onlangs startte de eerste Jos-Brinkprijs krijgen, waarna de onenigheid in homo-/lesbisch Nederland alleen nog maar toeneemt en de prijs, ondanks Krols onomstreden verdiensten, een controversiële eerste winnaar krijgt.

 

Het COC zal niet failliet gaan, ondanks aanhoudende berichten van tendentieuze aard in onder meer De Telegraaf. De nieuwe directeur neemt binnen een jaar ontslag. Wankelt het COC dan geeft Henk Krol behulpzaam wat tikken, lijkt het te vallen dan biedt hij hulp aan.

 

Het openbaar vervoer wordt duurder, er komen meer staanplaatsen in de treinen en minder wc's, streekbussen gaan minder frequent rijden en bejaarden mogen gratis mee, of ze vermogend zijn of niet. Niemand noemt dit leeftijdsdiscriminatie.

 

Commissarissen en directeuren van financiële instellingen herstellen hun vermogensposities. De politiek zegt dat de sector het zelf heus wel zal regelen, de grootgraaiers knikken instemmend.

 

Koningin Beatrix treedt af, koning Willem en koningin Máxima worden ingehuldigd. Jorge Zorreguieta zit pontificaal in de Nieuwe Kerk in plaats van in een Argentijnse cel.

 

De recessie zet door, er gaan veel bedrijven failliet en er vallen talloze ontslagen. Uw columnist slaat wederom tal van aanzoeken af en blijft, wegens de vele betuigingen van aanhankelijkheid, trouw aan de lezers van de Gay Krant.

 

Gelukkig Nieuwjaar!

 

nieuwste column overzicht