ACTIE!  (maart 2008)

over zelfwerkzaamheid

Kijk, iedereen kan wel zeggen: de regering moet dit, de koningin dat, het COC zus en de Gay Krant zo, maar wat doet iedereen zelf?

 

Heeft u de afdeling personeelszaken op uw werk onlangs nog gevraagd naar het diversiteitsbeleid? Geeft men daar ook, gezien de samenstelling van het personeelsbestand, bij gelijke geschiktheid de voorkeur aan een homo (m/v)?

 

Wat zei de supportersvereniging van uw favoriete sportclub toen u voorstelde de spreekkoren homovriendelijk en homo's in de sport bespreekbaar te maken?

 

Hoe reageert u als er in uw nabijheid discriminerende grappen over homo's gemaakt worden? Laat u meteen weten dat u er ook een bent en dat u er niet om kunt lachen?

 

Welke reactie kreeg u van de moslims in uw wijk toen u tijdens het suikerfeest een hapje kwam mee-eten en u kenbaar maakte als homo en buurtgenoot die geïnteresseerd was in hun visie op uw en hun plaats in de samenleving?

 

Wanneer heeft u voor het laatst bij uw gemeenteraad erop aangedrongen de homo-/lesbisch-beleidsnota van voorjaar 1987 eens te herzien?

 

Bent u als belijdend lid van een kerk die homoseksualiteit principieel verwerpelijk vindt actief in uw parochie of gemeente, en bent u die luis in de pels die de kerkelijke visie telkens weer ter sprake brengt?

 

Retorische vragen natuurlijk, want ik ken mijn lezers.

Ik ken ze uit de ingezonden brieven die ik krijg waarin ze hun abonnement opzeggen als een column ze niet bevalt. Meteen de barricades op!

 

Ik ken ze uit de bewogen reacties op de website van deze krant waar racisme en COC-haat wedijveren met taalverkrachting en verbaal hooliganisme. Ze kunnen hun zegje doen!

 

Ik ken ze van de parken en de parkeerplaatsen die ze na hun werk bezoeken onderweg naar vrouw en kinderen. Nooit te beroerd om eens risico te nemen!

 

Ik hoef dus helemaal niet bang te zijn voor die teruglopende zichtbaarheid van homo's in het onderwijs, op straat en op het werk. We zijn mondig, we zijn strijdbaar en we laten ons niet in een hoek zetten.

 

Ik zie het voorjaar weer helemaal zitten!

 

nieuwste column overzicht