HUMOR  (november 2007)

over lachen tot je erbij neervalt

Valt er nog weleens wat te lachen? Bladerend in mijn oude columns viel me op dat ze veel vrolijker waren dan die van de laatste jaren. Ligt dat aan mij? Ja, het ligt aan mij. Zet je ogen en oren open, de humor ligt nog steeds op straat.

 

Vraag iemand of hij homo is, zegt hij ja, sla hem dan half dood, en je krijgt maar vijf maanden cel. Een homo kost vijf maanden. Tweede homo halve prijs. Leuk hè?

 

Onze scheidende kardinaal Simonis heet van voren Adrianus. Adri Anus. Van voren. Lachûh!

 

In Oeganda wil de hoogste Islamitische geestelijke homo's gaan uithongeren op een eiland. De Nederlandse imams hebben een wenkbrauw opgetrokken. Ze zijn not amused. Homo's horen van een flatgebouw afgeworpen te worden. Met het hoofd naar beneden. Cool!

 

In de hemel is het beter toeven dan op aarde. Daar wordt tenminste nog mooi gezongen. Elke zondag matinee. Deze week het nieuwste zangtrio, bestaande uit Luciano Pavarotti, Jos Brink en Robert Long: De Drie Tumoren!

Om in te blijven, toch?

 

De minister wier grootste wapenfeit bestond uit het wegpesten van de 18-jarige Taida Pasić (een uitgeprocedeerde asielzoekster die vlak voor haar VWO-examen zat) en het bestrijden van Ayaan Hirsi Ali, wil nu de eerste vrouwelijke minister-president worden. Zegt Balkenende tegen Bos: "Laten we hopen dat Volkert van der G. eerder vrijkomt!"

 

En tot slot een ouderwetse mop. Een christen, een moslim en prins Friso zitten in de slaapcoupé van een nachttrein. De christen zegt: 'Ik dien God op de beste manier, ik vloek niet en ik heilig de zondag.' De moslim zegt: 'Ik dien God op de beste manier, ik eet geen varken en ik bid vijf keer per dag.' Prins Friso zegt: 'En ik ben nog beter dan jullie twee samen. Zei Jezus Christus niet: "Laat de kinderen tot mij komen"? En trouwde Mohammed niet met de zesjarige Aïsha, die hij ontmaagde toen ze negen was? Ik volg de grote leiders, ik ben pedo.'

Dan pakt de moslim zijn pistool en schiet op Friso, maar hij mist. 'Grapje,' zegt Friso, 'ik ben helemaal geen pedo, ik ben gewoon bi.' Daarop pakt de christen zijn pistool en schiet Friso dood. De christen en de moslim werpen Friso uit het raam, sluiten de gordijntjes, grijpen elkaar in het kruis en zeggen: 'Zo, we zijn weer onder elkaar.'

 

Nou, is dat lachen geblazen of niet?

 

nieuwste column overzicht