ZICHTBAAR  (mei 2007)

over de roze factor

Nu we het erover eens zijn dat de homo-emancipatie op haar retour is, wordt het tijd onze zichtbaarheid weer eens ter hand te nemen. Als niemand ons herkent, als we geen aandacht krijgen, als we opgaan in de massa, komen we geen stap verder. Ik heb wel wat ideeën.

 

In navolging van de landelijke Secretaressedag en de Internationale Vrouwendag, moet er ook een landelijke Homo-/Lesbo-dag komen, los van de Roze zaterdag dus.

Op scholen, in bedrijven en bij overheidsinstellingen staan dan emmers met bloemen klaar en tafels vol vlaaien, roomsoezen en moorkoppen voor wie juist op die dag uit de kast komt. Wat er overblijft, wordt verdeeld onder de reeds bekende homo's en lesbo's.

De bakkers verkopen roze taartjes, alle winkels maken roze etalages en bij overheidsgebouwen en sympathiserende burgers hangt de Regenboogvlag uit.

Solidaire hetero's dragen T-shirts met aan de voorzijde Ik hou van homo's en op de rugkant Lesbo's zijn lief.

Voor homo- en lesbostellen die hand in hand binnenkomen en elkaar om de tien minuten eens lekker tongzoenen, biedt de vaderlandse horeca speciale arrangementen met gratis 4-gangendiners en vrij drinken aan.

 

Voorts moet er een Roze Boekenweek komen met louter homo-/lesbische auteurs die overal in het land signeren en voorlezen. Wie een homoboek kan tonen (en bewijst dat hij geen analfabeet is), mag een week lang gratis met het openbaar vervoer reizen. Van uitgevers die geen homo-/lesbische auteurs in hun fonds hebben, wordt gedurende die week niets verkocht.

 

Ook de regering kan de zichtbaarheid stimuleren: roze auto's krijgen korting op de wegenbelasting, regenboogvlaggen worden gesubsidieerd; 10 % korting op alle brandstoffen voor auto's met een roze driehoek; homo's die lid zijn van een erkende en niet-commerciële homo-organisatie krijgen van overheidswege een financiële tegemoetkoming voor de kosten van hun zichtbaarheid, de zogeheten Plasterkpremie.

 

Verder moeten we zorgen voor een homomarathon, homobloemen- en fruitcorso's (met praalwagens gewijd aan de hoogtepunten uit de homo-emancipatie) en een eigen Homo-Vierdaagse (ook in Nijmegen natuurlijk).

En er is veel te doen met roze-geëmailleerde kruisjes (voor christenhomo's), roze hoofddoekjes, burka's, chadors (voor moslima's) en roze djellaba's en rare roze mutsjes (moslimmannen).

 

Als dat allemaal geregeld is, kunnen we nog eens denken over de PvdH (Partij voor de Homo's) en een eigen omroep (RTV Gay).

Nederland kan zoveel rozer!

 

nieuwste column overzicht