AMBTENAAR  (februari 2007)

over het regeerakkoord

Als ambtenaar van de Burgerlijke Stand ben ik blij dat wij de vrijheid van godsdienst boven alle andere grondrechten van Artikel 1 uit de Grondwet hebben gesteld. Stel je voor wat er zou gebeuren als dat niet zo was. Zou ik dan ieder willekeurig bruidspaar zomaar in de echt moeten verbinden?

Huwelijken tussen mensen van verschillende religieuze denominaties zijn voor mijn Geloof niet toegestaan. Gemengde huwelijken weiger ik dus.

Ook huwelijken tussen mensen van verschillend ras zijn volgens het Heilige Boek een gruwel in Zijn Oog. Worden dus afgewezen.

Eveneens is het in onze Overtuiging verboden jezelf te laten fotograferen (je maakt immers geen afbeeldingen van de Almachtige en wij zijn geschapen naar Diens Beeld en Gelijkenis). Foto- en videocamera’s komen dus mijn trouwzaal niet in, sneltekenaars evenmin.

Wij geven geen hand aan iemand die potentieel onrein is; voor de zekerheid hebben wij het handen schudden dus geheel afgeschaft.

Ook mag ik iemand van het andere geslacht niet in de ogen kijken. Ik voltrek de huwelijken derhalve met mijn rug naar het bruidspaar.

Vrouwen die een lange broek dragen, dan wel een rok of jurk die blote stukken been laat zien, zijn God niet welgevallig. Omkleden dus.

Het kort knippen van hoofdhaar (vrouwen) en het scheren van de baard (mannen) is in mijn Geloof niet toegestaan. Bruidsparen die zich niet aan deze regels houden, moet ik helaas weigeren. Baardhaar mag gesneden worden (nooit knippen!) als het langer dan 30 cm is of een gevaar voor de eigen gezondheid dan wel veiligheid vormt.

Seks voor het huwelijk is een doodzonde. Bruidsparen die al samenwonen, zijn bij mij niet welkom. Laat staan bruidsparen die hun kinderen meebrengen. Ook wie gescheiden is, komt bij mij voor een dichte deur.

Teneinde onaangename situaties te voorkomen is het eveneens noodzakelijk te weten hoe de naaste familie van het paar leeft. Gescheiden ouders, ongehuwd samenwonenden, indecent gekleden: wegwezen!

Aangezien ik van mijn God niet in een ruimte mag verkeren waarin het andere geslacht uit meer dan de helft plus 1 bestaat, houdt de bode toezicht bij de ingang.

Kortom, als iedereen wat meewerkt, valt het praktisch gezien reuze mee en zal Zijn Zegen overvloediglijk neerdalen op de jonggehuwden.

 

Wat heerlijk toch dat we in een land leven waar respect heerst voor het hebben van een geloofsovertuiging.

 

nieuwste column overzicht