VERDONK  (februari 2007)

over lijken

Rita Verdonk is een gevaarlijke vrouw. De afgelopen jaren hield ze haar partij in gijzeling en daarmee het kabinet.  De VVD zou met het weglopen van Verdonk een groot aantal kiezers kwijtraken. Niet het meest verlichte deel der natie: kiezers die vluchtelingen en asielzoekers als ongewenste indringers en gelukszoekers beschouwen, die ze zonder onderscheid terugsturen, ook naar landen waar ze onveilig zijn (vanwege hun homoseksualiteit bijvoorbeeld). Kiezers die een brand op Schiphol niet echt als een ramp beschouwen, die uitgeprocedeerde asielzoekers opsluiten alsof het moordenaars en verkrachters zijn, die onschuldige kinderen vastzetten, die volkomen ingeburgerde jongeren beletten hun schoolopleiding af te maken.

 

Dat slag volk is de achterban van Verdonk. De minister popelt om de het leiderschap van de VVD over te nemen, de VVD groot te maken en zelf minister-president te worden. Verdonk is een politieke brokkenpiloot met bloed aan haar handen. Bovenaan haar prioriteitenlijstje staat zij zelf met haar honger naar macht. Op nummer twee staat de grote schoonmaak waar haar achterban om vraagt. Onder Verdonk zal Nederland een land worden met eerste- en tweederangs burgers. De polarisatie zal toenemen, evenals de radicalisering onder achtergestelde groepen. De VVD zal een partij worden waarin van echt liberalisme geen sprake meer is, een partij die Wilders rechts inhaalt, een partij die geleid wordt door iemand die voelt met haar elleboog en denkt met haar knie.

 

Blijft de vraag waarom zoveel homo's iets in haar zien. Is ze camp? Is ze de dominante moeder waar menigeen naar verlangt? Is het de angst voor de kutmarokkaantjes en de moslims, varkentjes die Rita wel even zal wassen? Veel homo's zien de verworvenheden van de emancipatiestrijd in gevaar komen en ze zien ook dat de gevestigde partijen daar weinig aan doen. CDA en ChristenUnie, dat is geen vertrouwenwekkende combinatie, zeker niet met een PvdA die er veel voor over heeft binnen de boot te blijven. Maar is Verdonk daarop het antwoord?

 

Rita Verdonk was bajesdirecteur en het liefst wil ze dat blijven. Onder haar wordt Nederland één grote gevangenis waarin zij de lakens uitdeelt. Wie haar steunt, wordt een deel van het probleem.

 

nieuwste column overzicht