BEROEPSVERBOD  (oktober 2006)

over politieke incorrectheid

Je kunt in Nederland vinden dat de vrouw ondergeschikt is aan de man, je kunt haar uitsluiten van politieke functies in je partij, je kunt straffeloos discrimineren en daarbij zelfs een gerespecteerd lid van de Tweede Kamer zijn.

Je kunt als politicus herhaaldelijk liegen, verantwoordelijk zijn voor de dood van asielzoekers die je terugstuurde naar een moorddadig vaderland,  maar je blijft minister en soms word je zelfs bijna partijleider.

Je kunt als lid van een Kerk medeverantwoordelijk zijn voor de dood van miljoenen mensen in Afrika, omdat jouw club tegen het gebruik van condooms is, als bisschop of kardinaal ben je een graag geziene mediagast wiens mening serieus te nemen lijkt.

Je kunt de boel financieel bezwendelen, bonussen en steekpenningen voor jezelf regelen ten koste van je bedrijf en zijn werknemers, misbruik maken van voorkennis of een relatienetwerk: je komt er af met een symbolische straf of een financieel verwaarloosbaar boetebedragje, of zelfs geheel zonder enige sanctie, en je blijft vrolijk in functie en wordt alom bewonderd, zowel in ons Koninklijk Huis als in het bedrijfsleven.

Wie zijn partner mishandelt of zijn kind slaat, krijgt psychische hulp. Wie een moord pleegt, loopt al spoedig met proefverlof en daarna definitief weer vrij rond. Fascistische organisaties mogen betogingen houden en krijgen politiebescherming, de Hell’s Angels wordt nauwelijks een strobreed in de weg gelegd, en zo kan ik nog wel meer bedenken.

 

Maar als je werkt in de spoelkeuken van een inrichting of je studeert pedagogiek en je wilt een politieke partij oprichten die ook pleit voor het recht van 12-tot-16-jarigen op seksuele zelfbeschikking, dan dreigt er ontslag, dan mag je niet verder studeren, dan voert men actie in je buurt om je onmogelijk te maken, word je geschoffeerd in de media en uitgeroepen tot kleuterneuker, terwijl je dat niet bent en niet wilt zijn.

De PNVD (in de volksmond de Pedopartij) doet niets illegaals en is niet anti-democratisch. De bestuursleden ontraden eenieder seksuele contacten aan te gaan die strafbaar zijn. Ze stelen niet, ze moorden niet, ze mishandelen niet.

Hoezeer ik het ook met de meeste standpunten van de PNVD oneens ben, we hebben de morele verplichting een partij in oprichting haar democratische rechten te gunnen en de partijbestuurders met rust te laten. We kennen in Nederland geen beroepsverbod en ook als je voorstander bent van de sharia of een volgeling van de Donners en Verdonken in dit land, mag je een universitaire studie volgen.

 

De behandeling van de bestuursleden van de PNVD is hysterisch, hetzerig, ondemocratisch, onsmakelijk en onethisch.

 

nieuwste column overzicht