ABNORMAAL  (augustus 2006)

over eindeloze discussies

Laten we vaststellen dat homoseksualiteit niet normaal is. Gewoon, geen ingewikkelde theorieën meer: seksualiteit is biologisch bedoeld voor de voortplanting en dus voor man en vrouw. Dat is de natuur, dat is normaal. Homoseksualiteit is afwijkend. Punt.

Het maakt ook niet uit hoe zij ontstaat (door een hormonale schommeling in de zoveelste week van de zwangerschap of door sociale factoren in de eerste vijf levensjaren); de interesse daarvoor is alleen fundamenteel wetenschappelijk nog van belang, maar goed of slecht, ziek of gezond, voorkomen of genezen, dat speelt geen rol meer. Homoseksualiteit is niet normaal.

 

Laten we ook vaststellen dat de bijbel en de koran homoseksueel gedrag afkeuren. Geen theologisch gedraaikont meer waarbij we proberen die boeken anders te lezen, geen jezuïtische inventiviteit bij de uitleg: in die boeken wordt homoseksueel gedrag veroordeeld en afgekeurd. Prima.

(Het is vervolgens aan de gelovigen te bepalen wat ze met die opvattingen doen. Zoals de meeste christenen hun baard en hun hoofdhaar kortwieken, rente vragen en ontvangen, varkensvlees eten en schaal- en schelpdieren niet mijden - dit alles in strijd met de oud-testamentische voorschriften - , zo kunnen ze ook bij de seksuele voorkeur van de bijbelschrijvers besluiten de mening van de Auteur te negeren.)

 

En laten we dan ten slotte vaststellen dat mensen in alle culturen en in alle tijden seksuele contacten met mensen van hetzelfde geslacht hebben gehad. Dat homoseksualiteit bestaat, in allerlei varianten en verschijningsvormen, dat een niet onaanzienlijk deel van de mensheid erotisch plezier heeft beleefd en nog beleeft aan partners van de eigen sekse. Dat ook niet-normale seksualiteit er bijhoort, dat niemand erdoor geschaad wordt, dat andere relatievormen en andere seksuele voorkeuren niet bedreigd worden door homoseksualiteit, en dat de natuurlijke orde een ondeelbare combinatie is van normale seksualiteit en abnormale; homoseks als minderheidsvariant met een constante aanhang, altijd en overal.

 

nieuwste column overzicht