PEDO'S  (juni 2006)

over de dood van een discussie

Kerkelijke leiders en conservatieve politici met meer aanhang dan gezond verstand roepen graag dat alle homo's kinderverkrachters zijn. Ze bedoelen dan dat alle homo's mannen zijn die hun vileine lusten botvieren op minderjarige jongetjes. Dat vooroordeel klonk al in mijn jeugd.

Nu het niet meer unaniem als politiek correct wordt gezien homoseksualiteit af te wijzen, nemen reactionairen graag de bocht naar veroordeling via pedoseksualiteit.

 

Misschien is het geen luxe nog eens wat feiten op een rijtje te zetten. Pedofielen zijn mensen die van kinderen houden, op wie kinderen een bijzondere aantrekkingskracht uitoefenen. Een liefhebbende pedo doet een kind geen schade, verkracht het dus niet, misbruikt het niet en heeft altijd het belang van het kind voor ogen.

Pedofielen zijn niet uitsluitend mannen. Er zijn heteroseksuele en homoseksuele pedofielen. Pedofilie wil niet zeggen dat iemand seks heeft met een kind. Wel kunnen pedo's gevoelig zijn voor de lichamelijke schoonheid van het kind.

Zoals er heteroseksuele zedendelinquenten zijn (en homoseksuele) zo zijn er ook pedoseksuele criminelen. We veroordelen niet de heterogeaardheid in het algemeen vanwege de heteroseksuele verkrachters.

 

Door de verkapte homohetze die zich voordoet als een kruistocht tegen kinderverkrachting, is de discussie over lichamelijkheid en erotiek in een breder kader volledig van de agenda verdwenen. Dat er meer aan erotiek en lichamelijkheid mogelijk is dan doelgerichte seks tussen volwassen geliefden, lijkt nauwelijks nog het overwegen waard. Daarmee ontkennen we een groot aantal uitingsvormen die plezierig zijn en die de omgang met anderen persoonlijker, intiemer en rijker kunnen maken. Er ligt in toenemende mate een taboe op lichamelijkheid, van het gemengd handen schudden in moslimkringen tot de anonieme seks in parken.

 

Wie zich uit als schrijver dezes, is meteen verdacht. Eén bezoekje aan een twijfelachtige pornosite kan al de aandacht trekken van de zedenpolitie. We zitten midden in een nieuwe reformatie.

 

nieuwste column overzicht