POKERFACES  (mei 2006)

over verkeerde solidariteit

De christenen komen langzaam uit hun holen. Minister Maria van der Hoeven was altijd al tegen het huwelijk voor homo's en wil ook graag het Intelligent Design op school gedoceerd zien. Balkenende durft in Indonesië te zeggen wat hier even niet politiek correct is, haast zich na terugkeer alles recht te trekken, maar heeft het lekker wel gezegd: hij was tegen de openstelling van het burgerlijk huwelijk. Staatssecretaris Ross-Van Dorp vindt het geen probleem voor schoolgebruik propaganda te subsidiëren waarin verkondigd wordt dat homoseksuele gevoelens niet deugen, dat ze kunnen overgaan, en dat anders onthouding de ware weg is.

 

Natuurlijk nuanceren ze desgevraagd hun uitlatingen een beetje en respecteren ze allemaal de democratisch genomen beslissingen, maar het is wel gezegd, en het is wat ze vinden.

Tegelijkertijd wordt de roep steeds sterker te controleren wat er in moskeeën en op moslimscholen wordt verkondigd. Nu, dat is simpel: homo's gaan naar de hel, homoseksualiteit kan overgaan, onthouding is de ware weg en het huwelijk is uitsluitend voor hetero's. Omdat het niet politiek correct is te propageren dat homo's van hoge gebouwen afgegooid moeten worden, laten de meeste leerkrachten en imams die uitspraak achterwege. Als er inspectie is althans.

 

De christenen zijn hard op weg weer uit de kast te komen en vinden in de fundamentele moslims hun broeders en zusters. Wat de Paus beweert over homo's en het huwelijk, ligt op één lijn met wat de Islam leert en wat de CDA-kopstukken vinden. Natuurlijk moet dat in het onderwijs verkondigd mogen worden, al zeggen ze erbij dat andere visies ook aan bod moeten komen. Ja hoor: homo's gaan naar de hel, maar er zijn mensen die denken dat dat niet zo is.

De coming-out van de christenen die hun ware gezicht weer laten zien, is harde noodzaak. Doen ze dat niet, dan ligt de weg vrij naar afschaffing van het bijzonder onderwijs. Door de overheid gefinancierd christelijk en islamitisch onderwijs moet wel afwijken van het openbaar onderwijs, je moet dus duidelijk maken waar je staat en dat een legale plek geven in de scholen, anders zijn ze overbodig. En daarom komen onze christenbroeders uit hun holen. Hand in hand met Mohammed: Onwards, Christian Soldiers!

 

nieuwste column overzicht