UIT  (oktober 2005)

over hypocrisie

Neuken zonder condoom is lekkerder dan met. En je kunt beter jong zijn dan oud. Politiek correct is het niet, deze dingen te beweren, maar ze zijn wel waar. Neem de leeftijdskwestie. Als je oud bent, word je lelijk. Je lijf verlept, je huid wordt vaal, alles gaat hangen en je verrimpelt als een eenzaam appeltje dat uitdroogt op de verder lege fruitschaal.

Kon je vroeger wel drie keer achtereen klaarkomen, als bejaarde heb je daar niet eens meer behoefte aan. Eén keer per maand in de eigen hand volstaat. Je kíjkt nog wel naar die strakke frisse jongens. Allicht, zelf vind je je leeftijdsgenoten ook niet om aan te zien. Daarbij: oude mensen zeuren. Ze zijn traag, snappen veel dingen niet, kunnen niet met moderne apparatuur overweg en ze houden het verkeer op. Kortom: oud is uit.

 

Nu kun je vanalles opwerpen om de werkelijkheid in een ander licht te zetten. "Oud zijn is een andere fase in je leven. Je raakt verlost van wat je als jongere allemaal moet: mooi zijn, sexy zijn, succesvol zijn, snel zijn, opvallen, presteren, sterk zijn, bij de tijd blijven. In de gloed van de late nazomer mag men zich een zekere mildheid permitteren, perfectie is geen must meer, je komt toe aan de essentie der dingen, elke levensfase heeft zijn eigen kwaliteiten."

 

Tja, zo probeerden ze ons ook wijs te maken dat het uitpakken en afrollen van een condoom, het smeren van glijmiddel en het verpakken van je pik in het rubberen jasje een nieuwe dimensie aan het liefdesspel gaf. Een rustmoment waarop je toch ook heel intens aandacht aan elkaar kon geven. Maar elke bejaarde die zegt dat hij niet liever een viriele jonge god wou zijn voor wiens bed de verblindendste schoonheden zich verdrongen, die liegt. En neuken zonder condoom is lekkerder dan met.

 

nieuwste column overzicht