GUERRILLA  (juli 2005)

over de heimelijke oorlog tegen de homo-emancipatie

Minister Donner verdient met zijn halfhartige politieke compromissen zonder twijfel de Achterbaksheidtrofee 2005. En als die niet bestaat, moeten we hem snel in het leven roepen; altijd wel een CDA'er die ermee wegloopt.

Dat Donner via een achterdeurwetsvoorstel probeert lesboparen die een kind willen adopteren toch met een tweederangsregeling af te schepen, is een teken aan de wand.

 

Spanje, Canada, België, Nederland − je mag er als gelijkgeslachtelijk paar in het huwelijk treden, maar menigeen, daar en hier, ziet die ontwikkeling knarsetandend aan. Minister Van der Hoeven en tal van andere CDA-politici blijft de openstelling van het burgerlijk huwelijk een doorn in het oog. Gelovigen van allerlei denominaties volgen haar daarin.

 

Homovoorvechters zijn er in veel landen in geslaagd het gezonde verstand te laten zegevieren. Slechts daar waar de achterlijkheid nog heerst, gevoed door religieuze geschriften die aan een homofobe en haatzaaiende god worden toegeschreven, of waar het volk aan de beschavingsgraad der Neanderthalers niet ontstegen is, mag men openlijk discrimineren, potenrammen en doodslaan.

 

In onze contreien hebben homobewegingen, wetenschappers en weldenkende burgers de publieke opinie en een meerderheid van de besluitvormers zover gekregen dat homo's en lesbo's dezelfde rechten en mogelijkheden hebben als hetero's.

Doch vergis u niet in de tegenkrachten. De schaapachtige wolven zijn onder ons, ze belijden de gelijke rechten, maar in tijgersluipgang zetten zij hun guerrilla voort. Waar mogelijk zullen ze ontregelen, tegenkrachten mobiliseren, saboteren en op slinkse wijze pogen de vooruitgang terug te draaien.

Diep in hun hart juichen ze om de achterlijke volken die bij Europa gaan horen en wier opvattingen in het Europarlement niet verborgen zullen blijven. Ze jubelen in stilte om de golven van homohatende relifundamentalisten die de komende decennia hun stempel gaan drukken op onze bevolkingsopbouw en onze politieke keuzes.

 

De Donners en de Van der Hoevens (en ze zijn met velen onder ons, in allerlei gedaantes en partijen), ze laten moslims, Hongaren, Albanezen, Turken en Montenegrijnen de kastanjes uit het vuur halen. Zelf spelen ze de beschaafde al of niet christelijke democraat, maar nogmaals: vergis u niet. Als anderen de brandstapel hebben opgesteld en met benzine overgoten, hebben zij altijd wel een aansteker bij zich…

 

PS  Nog even iets anders: de vader van Máxima was de laatste tijd veelvuldig in Den Haag en Wassenaar, maar hij hoort in Scheveningen, vindt u ook niet?

 

nieuwste column overzicht