FIJNE BERICHTEN  (maart 2005)

over gemengde gevoelens

Schrijvers van ingezonden brieven vragen met enige regelmaat om goed nieuwsin de krant. "Er zijn toch ook zoveel mooie dingen", heet het dan. En inderdaad: "Geachte cliënten, het wordt lente." Deze keer zijn we louter positief.

Over positief gesproken, ook mensen met hiv en aids mogen nu een levensverzekering afsluiten. De lieverds van de grote banken en verzekeraars hebben even gewacht tot het zeker was dat de patiënten lang genoeg in leven zouden blijven om de rendementen te verbeteren en nu mogen ook zij aanzienlijke sommen euro’s afstaan. Goed Nieuws.

 

En nou mogen we straks niet alleen kinderen uit het buitenland kopen, we mogen ze ook nog adopteren. Als het aan minister Donner ligt, komt de gekozen burgemeester er eerder, maar toch, uitstekend nieuws. En hoewel we al jaren geen organen mogen doneren, ziet het er toch naar uit dat we ze wel mogen ontvangen. Heerlijk. Hoewel ik mijn eigen hart volgens sommigen sinds mensenheugenis niet gebruikt heb, zou ik toch graag intekenen op de rikketik van minister Verdonk. Een hart van staal, daar kun je oud mee worden.

 

Hoera, ik ben verhuisd. Na twee jaar ziek te zijn geweest van medebewoners die mij uit hun huis wilden hebben (ik had twee jaar lang permanent pijn in buik en borst), heb ik mij van Beek bij Nijmegen naar Arnhem verplaatst. Ik was nog geen week weg of de pijnen verdwenen en de bloeddruk zakte van boven de 200 naar rond de 140. Als dat geen goed nieuws is. Nu alleen nog tachtig meter boeken op alfabet zetten.

 

Niet alleen werkt men in Nijmegen aan een grootse en inhoudsrijke Roze Zaterdag 2005, ook is het afdelingsblad van het COC-Nijmegen gefuseerd met dat van Arnhem, speciaal om mij in de gelegenheid te stellen mijn eigen afdelingsblad te blijven lezen. Heerlijk nieuws. Zie je wel dat COC’ers het soms best met elkaar eens kunnen worden!

 

Soms beëindigt een hersenloze denker vanwege een column van mij zijn abonnement op de Gay Krant. De redactie stuurt mij dan een kopie van de brief die me er doorgaans moeiteloos van overtuigt dat je sommige lezers helemaal niet in je bestand moet wíllen hebben. Gelukkig zijn er ook veel mensen abonnee geworden of gebleven vanwege mijn columns. Alleen die schrijven geen boze brieven. Goed nieuws dus, fantastisch nieuws. En we hebben daarvoor niemand met een enquête lastig hoeven vallen. Het kan niet beter.

 

O ja, en alle Oranjes geboren in de twintigste eeuw zijn nu heteroseksueel getrouwd of verloofd, waarmee maar weer eens bewezen is dat die zogenaamde wetenschappelijke theorieën die beweren dat een op de vijftien tot een op de twintig mensen homo- of lesbisch is, op niets gebaseerd zijn. Bravo, eerste familie van Nederland! Geen blijder mare in honderd jaren!

 

nieuwste column overzicht