VRAGEN  (juni 2004)

schrijf uw eigen column af

Een islamitisch geschrift propageert het van grote hoogte naar beneden werpen van sodomieten. Waar blijft de massale reactie van moslims die het daar niet mee eens zijn?

 

De paus noemt homoseksualiteit een objectieve stoornis. Waar blijft de massale reactie van rooms-katholieken die het daar niet mee eens zijn?

 

De minister van deportatie, mevrouw Verdonk, stuurt ingeburgerde asielzoekers terug naar landen waar ze niet veilig zijn en laat uitgeprocedeerden tegen alle afspraken in op straat zetten (onderduiken wordt weer actueel!). Waar blijft de massale reactie van de Nederlanders die het daar niet mee eens zijn?

 

Uitgeprocedeerde asielzoekers worden zonder serieus gewetensonderzoek net zo gemakkelijk door ons  afgevoerd als destijds de joden door onze voorouders  werden getransporteerd naar de vernietigingskampen. Waar blijft de massale reactie van allen die denken zij dat zij de fouten van hun grootouders niet zouden herhalen?

 

Amerikanen martelen Irakezen met een oud-Duitse vanzelfsprekendheid. Waar blijft de massale reactie van de Nederlanders die vóor die oorlog waren?

 

Bedenk nu zelf de vragen bij de volgende feiten:

 

- de Nederlandse regering breekt stelselmatig de financiële ondersteuning af van organisaties die van groot belang zijn voor de homo-emancipatie;

- Marokkaanse jongeren zijn bereid de 4-meibijeenkomsten niet te verstoren als ze de Marokkaanse gevallenen mogen herdenken;

- de Europese Gemeenschap wordt uitgebreid en zal nog verder uitgebreid worden met landen waar homorechten en mensenrechten niet hand in hand gaan;

- de regering Bush voert een actief beleid tegen de gelijkberechtiging van homo's en lesbo's;

- steeds meer signalen wijzen erop dat openlijke homoseksualiteit in het Nederlandse onderwijs zowel voor leraren als voor leerlingen met de dag moeilijker wordt.

 

nieuwste column overzicht