HETERO'S OP DE BAAN  (mei 2004)

Buitenpret

Het was warempel nieuws. Althans: een van de omroepen bracht het als nieuws. In Irak woedde de oorlog, Al Kaida bereidde nieuwe aanslagen voor, 26.000 asielzoekers stonden klaar om door onze minister van transport teruggestuurd te worden naar hun onveilige landen, maar dit was nieuws: hetero’s doen steeds vaker aan buitenseks.

 

Gezonken cultuurgoed heet zoiets. Eerst drinkt men in de betere kringen sherry, daarna gaan de lagere klassen dit gedrag imiteren. En sherry drinken kun je vervangen door rolexen dragen, in terreinwagens rijden of koi-karpers houden.

 

Natuurlijk ben ik eens gaan kijken bij de diverse parkeerplaatsen en in de gerenommeerde parken en bossen die de Gay Krant ons jaarlijks bekend maakt. En jawel hoor: het was meteen raak. In een bos bij Breda zaten een Turkse man en een Turkse vrouw op een plaid tussen de struiken. Ze aten lekkere broodjes en uitheemse vruchten en dronken thee uit een thermoskan. Af en toe keken ze begerig in de bomen en struiken. Dit was zonder twijfel een voorspel.

 

In een park te Geldermalsen zaten twee jongeren rond middernacht op een bank. Ze discussieerden heftig en toen ik naderbij sloop, hoorde ik dat het over Idols ging. Hij vond dat die ene had moeten blijven en zij juist niet, of andersom, en langzaamaan raakte de gemoederen zo verhit dat het niet anders kon of dit was heteroseksueel baltsgedrag.

Ze waren wel erg luidruchtig. Dat doen homo’s toch anders. Had ik ze moeten waarschuwen voor agressieve zwaksociale heterojeugdigen die ’s nachts met honkbalknuppels rondzwerven op zoek naar hitsige prooidieren? Dit was bepaald aanleiding geven, erom vragen…

 

Een parkeerplaats bij de A1 (ter hoogte van Stroe) was het toneel voor ander aanstootgevend gedrag. Op klaarlichte dag zaten een man en drie vrouwen van Nederlandse afkomst in de zon. Ze hadden zich zonder schaamte van hun bovenkleding ontdaan en toonden respectievelijk een kolossale, behaarde bierbuik en zes door de zwaartekracht meedogenloos bejegende tieten die in betere tijden bij omhelzingen flink in de weg gezeten moeten hebben, maar nu in toenemende mate een belemmering bij het lopen leken te vormen. Persoonlijk zou ik ze op mijn rug binden, als ze er zo bijhingen. De vier verspreidden om zich heen een afvalfestijn van zakjes, bakjes, doosjes, schillen, korsten, papiertjes en cellofaantjes. Ook lagen er tientallen peuken op de grond, dus dit was duidelijk het naspel van een gedegenereerde Rubensiaanse snelwegorgie

 

Ja, ook hetero-Nederland heeft de geneugten ontdekt van buitenseks, aldus een onzer omroepen. Het wordt een mooie zomer. Hopelijk houden de media ons gedetailleerd op de hoogte.

 

nieuwste column overzicht