GEMENGDE BERICHTEN  (augustus 2003)

van onze correspondenten

Naarden – Het bestuur van de Liesbeth den Uyl-van Vessem Stichting maakte zich grote zorgen over de voornaam van het eerste kind van Máxima en Willem-Alexander. Uit hofkringen is vernomen dat het paar heeft besloten de vader van Máxima als eerste te vernoemen. Prins Jorge Claus Willem Bernhard of Prinses Jorgina Juliana Wilhelmina zijn serieus te nemen mogelijkheden.

De Liesbeth den Uyl-van Vessem Stichting komt op voor de belangen van vrouwen in dictatoriale landen. De Stichting heeft nauwe banden met de Dwaze Moeders in Argentinië.

 

Kensington – Wetenschappers aan de universiteit van Kensington hebben ontdekt dat nerds over bijzondere eigenschappen beschikken. Niet alleen zit de gemiddelde nerd meer dan negen uur per dag achter zijn pc, ook eet hij bij voorkeur witte bonen in tomatensaus (zo uit het blik), drinkt hij altijd cola in een café en, jazeker, is hij aanzienlijk groter geschapen dan zijn mede-mannelijke niet-nerds. Negentig procent van de nerds beschikt over een penis van 19,1 cm of meer (bij niet-nerds is dit 21,2 procent).

Het college van bestuur van Kensington University overweegt penismeting bij mannelijke bèta-kandidaten in te voeren als een betrouwbaar instrument voor toelating tot de universiteit.

 

Assen – De officier van justitie van de rechtbank te Assen onderzoekt de mogelijkheid drs. Jan Stijl, hoofdredacteur van de Borgerbode, te dagvaarden vanwege een column over Koningin Beatrix.

Columnist Steven Stalknecht schreef in een badinerend stukje dat de koningin geen hairspray of gel gebruikt, maar sperma. Hij sprak dan ook over haar 'spermanentje' en vroeg zich af hoeveel lakeien zich elke ochtend voor het koninklijke kapsel moesten aftrekken.

De overwegend gereformeerde agrariërs die de Borgerbode lezen, lieten de column nuchter voor wat hij was. Een woordvoerder van de Gereformeerde Boerenbond lichtte desgevraagd toe: 'Wij kijken daar niet van op. In het boerenbedrijf wordt sperma voor vanalles en nog wat gebruikt. Zo is rundersperma heel geschikt om carboleum mee aan te lengen. Geeft een extra mooie glans op het hout.'

 

nieuwste column overzicht