HANDEL  (mei 2003)

over het commercieel gebruik van bekende persoonlijkheden

Een slimme ondernemer in Duitsland heeft de woede van de RK-Kerk over zich afgeroepen. Hij liet condooms bedrukken met een afbeelding van de kathedraal in zijn stad en begon aldus een handeltje in toeristische preservatieven. Het combineren van twee in wezen aan elkaar vreemde elementen werkt bepaald inspirerend. Wat is er opeens allemaal niet mogelijk?

 

Over enige tijd zal mijn internet-postorderbedrijf het volgende aanbieden:

 

- voor de oudere sm’er: pols- en enkelboeien bedrukt met de beeltenis van Johannes Paulus II;

- in de Melkert-reeks: kittige zweepjes met op het handvat de portretten van de sympathieke politicus met vrouw en kinderen;

- en voor hetero’s: condooms met de gelaatstrekken van J.P. Balkenende (maakt zaaddodende pasta overbodig).

 

Ook buiten de erotiek kunnen we creatief te werk gaan. Wat dacht u, voor de duiksporters, van een op maat  gemaakt en soepel vallend duikpak met op de voorzijde het goddelijke lichaam van Hanja Maij-Weggen en op de achterzijde de ietwat opgerekte en afgeplatte lichaamskenmerken van Patricia Paaij? Andere haaien blijven gegarandeerd uit de buurt.

 

Over haaien gesproken, van de week hoorde ik een man zeggen, in de trein tussen Nijmegen en Utrecht: "Gezien de toestand in de wereld ben ik er steeds sterker van overtuigd dat God een vrouw is." Waarop zijn echtgenote antwoordde: "Ik dacht dat Bush voor die rotzooi verantwoordelijk was." De man weer: "Jawel, maar die gelooft in Haar!"

 

We kennen al de gewoonte om concertzalen en musea te vernoemen naar weldoeners of beroemdheden (de Dr. Anton Philipszaal, de Cor Boonstragalerij, het Joop van den Endehuis), maar waarom zouden we dat ook niet doen met bussen en treinen?

Ik wil de NS wel horen omroepen dat Erica Terpstra wegens wisselstoringen niet verder zal gaan en dat het plaatselijke busbedrijf zo spoedig mogelijk Gerard Joling, Rene Froger en Gordon voorrijdt.

En wat is er heerlijker dan te kunnen zeggen: "Ik zat vanmiddag lekker in Katja Schuurmann, blijk ik mijn abonnement vergeten te zijn." Of: "Ik was zo moe, ik ben gewoon in slaap gevallen in Jos Brink."

 

Nu nog iets leuks bedenken met Wouter Bos. Doet u mee? Onder de beste inzenders verloot ik een weekend in IJmuiden in gezelschap van een pratende paspop.

 

nieuwste column overzicht