CHRISLAM  (december 2002)

over het bijzonder onderwijs

Van het CDA mag de onderwijsinspectie nu ook de godsdienstlessen bezoeken. Daarmee is het bijzonder onderwijs (de scholen op religieuze grondslag) niet meer onaantastbaar. Misschien wordt het tijd deze achterlijke vorm van verzuiling eens op de helling te zetten, of in elk geval streng te inspecteren en bij twijfel de overheidsfinanciering te stoppen.

 

Want het is schadelijk als kinderen moeten leren dat God de wereld in vijf dagen geschapen heeft en dat de leer van Darwin onzin is. Educatie (op basis van bijbel of koran) die inhoudt dat diezelfde God de man boven de vrouw heeft gesteld en dat homoseksualiteit een objectieve stoornis is die te behandelen valt, leidt tot intellectuele, sociale en emotionele misvorming.

 

Het gaat er dus niet alleen om dat we controleren of het Chrislam-onderwijs onze culturele verworvenheden en onze wetten respecteert, maar ook dat we kinderen moeten beschermen tegen onwetenschappelijke prietpraat.

De verhalen over Mohammed en Jezus Christus mogen best verteld worden (net als de fabels van La Fontaine, de avonturen van Baron von Münchhausen en de wederwaardigheden van Pippi Langkous) maar kinderen die de samenleving in moeten met de overtuiging dat deze sprookjes historisch juist zijn en dat koran en bijbel meer zijn dan tijdgebonden volksverhalen, sturen we op pad met een achterstand in kennis, inzicht en oordeelsvermogen.

 

Sprookjes vertellen, dat doen de Chrislam-ouders maar thuis. Als de samenleving betaalt voor goed onderwijs, moet de samenleving ook toezien op de inhoud daarvan. Als de fundi's van het Chrislam-onderwijs willen doceren dat de aarde plat is, dat de zon om de aarde draait, dat Jezus over water kon lopen en de duivel een natuurwetenschappelijk feit is, dan betalen ze dat maar zelf.

 

En laten we in éen moeite door de kinderbijslag afschaffen. Want zijn het niet juist de Chrislam-fundi's die grote gezinnen tot stand brengen en hun kinderen leren dat voorbehoedsmiddelen verboden zijn? (Wat? Verplicht zijn ze, achterlijke sukkels!)

En deze eenzijdige bevolkingsaanwas wordt door u en mij gesubsidieerd, net als dat achterhaalde onderwijs.

Dus voortaan: de vervuiler betaalt. Laat de fundi's maar ervaren dat lagere lusten leiden tot hogere lasten!

 

Fijne feestdagen!

 

nieuwste column overzicht