ALLOCHTOON  (september 2002)

over de etniciteit van ons koningshuis

Per e-mail ontving ik een natuurlijk anoniem schotschrift vol rabiaat-rechtse taal. "Patriot en trots" heette de elektronische afzender, maar een antwoordmailtje kwam als onbestelbaar terug.

Natuurlijk kregen de allochtonen in Nederland overal de schuld van (en in hun kielzog alles wat Links was en verantwoordelijk voor de vertroeteling van de allochtonen). Wat ze al niet deden, die allochtonen: frauderen met sofi-nummers, het peil van ons onderwijs verlagen, teren op de zak van de "echte" Nederlanders, de samenleving islamiseren en ga zo maar door.

En Links (wel steeds met die hoofdletter) heeft het allemaal aangemoedigd; Links, dat zijn: indoctrinerende volksverlakkers die een communistische heilstaat nastreven. Het was bepaald frisse mail.

 

Het is wel aardig ons te realiseren dat dit soort scheldbriefschrijvers waarschijnlijk niet weten waarover ze het hebben als ze "allochtonen" zeggen. Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) hanteert een officiële norm: "Allochtonen zijn mensen van wie ten minste één van de ouders niet in Nederland is geboren." Interessant, nietwaar. Wie zijn de echte Nederlanders?

 

Kijkend naar ons Koninklijk Huis zijn slechts 4 van de 17 leden autochtoon: Mr. Pieter van Vollenhoven, Prinses Laurentien, Prinses Marilène en Prinses Annette.

Er lijken me betere redenen om de monarchie af te schaffen.

 

Overigens is het wel waar dat een aantal van de 13 allochtone leden van het Koninklijk Huis een vorstelijke uitkering geniet, maar dat is niet wat de anonieme fascisten mij in hun mailtje wilden duidelijk maken, vrees ik.

 

nieuwste column overzicht