NAAR HET LEVEN  (september 2002)

portret 3

«Homoseksualiteit is überhaupt geen item. Wie praat daar nou nog over? Mijn vriend gaat overal mee naar toe, naar mijn familie, naar personeelsfeestjes en niemand die d'rvan opkijkt. En andersom ook. Ik ken al zijn collega's.

 

O de buren zullen heus wel over ons roddelen, maar dat doen ze over iedereen. Daar hebben wij dus evenveel recht op. Die denken daar echt niet meer over na hoor, dat wij zo zijn. Ik kan net zo gezellig met de buurvrouw zitten miepen over Caroline Tensen als met de buurman over auto's praten. Die stereotypen bestaan toch niet meer, zeker in de stad niet.

 

De familie durft ook gerust de kinderen hier te laten logeren. En daar hoeven wij onze tijdschriften niet voor op te ruimen. Die kinderen hebben al meer bloot gezien dan wij ons in hele leven te zien zullen krijgen. Dat haal je niet meer in. En moet ik zo'n jongen van acht nou verbieden om bij ons in bed te kruipen op zondagochtend? Dat zou pas echt pervers zijn. Wie er kwaad van denkt, moet zich maar melden.

 

Discriminatie bestaat hier niet meer. Ja, we worden wel eens nageroepen, maar dat wordt iedereen die zich niet-doorsnee kleedt. En het zijn altijd van die k..marokkanen, excusez le mot. Of Turken.

Toen de aids kwam, kneep ik hem wel. Nou zul je zien, dacht ik, dat die viezeriken uit de darkrooms het voor ons gaan verpesten. Want je krijgt toch een naam hè, als gezamenlijke homofamilie. Maar gelukkig viel het mee. Wie nou nog aids krijgt, heeft het echt aan zichzelf te danken. En gelukkig krijgen hetero's het tegenwoordig ook, dus voor discriminatie hoeven we niet meer te vrezen.

 

Op zondagmiddag gaan we uit. Naar de salon voor middelbare heren. Enig! Beschaafd gezelschap. En lachen dat we doen, lachen jongen... Gezellig bij een sherry'tje. Of een portje. En daarna een hapje eten bij Maurice & André, heerlijke tent is dat, eten we een visje met een chablis'tje, of iets anders lichts. Ja wel licht hoor, want de pondjes komen er makkelijk aan tegenwoordig. En het blond is ook al niet echt meer. Kind, wat gaat het snel.»

 

nieuwste column overzicht