ZOMERZUCHTJES  (juli 2002)

over kleine probleempjes en andere hoofdzaken

1.

De kardinaal sloeg weer toe! Wie masturbeert, wordt een speelbal van zijn eigen hartstocht. Gebruik van voorbehoedmiddelen leidt tot verzakelijking en banalisering van de seks. Wie ongehuwd samenwoont, experimenteert met de liefde en daar is de liefde niet voor, aldus deskundige en collega-columnist Simonis.

 

Ik weet er zo nog wel een paar. Geloven leidt tot verzwakking van denkkracht. Wie aanzet tot seksuele onthouding, is een psychische verkrachter. Het verbieden van condooms staat gelijk aan volkerenmoord. Simonis en zijn fundamentalistische vrienden zijn slagers die nog nooit vlees hebben gezien.

 

2.

Ons nieuwe kabinet doet alles om gezinnen met kinderen weer volop in de schijnwerpers te zetten, alleengaanden daarentegen zien zelf maar dat ze hun problemen oplossen.

Het aidsvirus staat klaar om in Azië  en Afrika een grote slag te slaan en in de Westerse wereld is het resistent aan het worden voor de bestaande medicatie.

In Nederland nemen geweld tegen homoseksuelen en openlijke intolerantie toe. In Rusland overweegt men weer strafbaarstelling van sodomie. In grote delen van de wereld is er nog nooit enige tolerantie geweest, laat staan juridische bescherming of gelijkstelling.

Ondanks de pogingen van tientallen jaren is het de homo-/lesbische beweging nog altijd niet gelukt voorlichting een blijvende plaats op de agenda’s van de middelbare scholen te laten krijgen. Wat ze in Rusland en China over aids riepen, roepen schoolleiders hier nog steeds: "Bij ons komt het niet voor."

 

3.

Iemand zei: "De verschrikkelijkste zin van 2002 is: Pim zou het zo gewild hebben". Maar de verschrikkelijkste zin van de afgelopen 20 jaar is: "NS zet bussen in." Ziet u het voor u? 900 mensen wachtend op een groot stationsplein, in de regen of in de zon. En dan komen er op zijn vroegst na vijf kwartier vier bussen die altijd op een grote afstand van de mensen stoppen. En dan al die mensen erheen rennen, waarbij de sterksten het natuurlijk winnen...

 

4.

Nee, bij ons gaat het goed. We hebben de grondwet en de openstelling van het burgerlijk huwelijk. We hebben het COC en de Gay Krant. En Roze Zaterdag en Roze Kermis en de Grachtenparade. Maar toch: NS zet bussen in, denk ik wel eens.

 

nieuwste column overzicht