FORTUYN TEN SLOTTE  (mei 2002)

de conclusies

1.

Nooit was een openlijke Nederlandse homo zo populair als Pim Fortuyn. Jos Brink en André van Duin zijn op straatlengten achterstand gezet.

 

2.

Bij leven verdeelde Fortuyn het Nederlandse volk. Na zijn dood leek het nooit eerder zo eendrachtig geweest te zijn. Was dat misschien de Roeping waar Fortuyn het over had? Hij is voor ons gestorven. Pas maar op, voor je het weet maken ze er een wereldwijd geloof van.

 

3.

Na de dood van Fortuyn leken zijn ideeën maatschappelijk een stuk acceptabeler geworden dan daarvoor, terwijl die ideeën niet meer veranderden. De kranten stonden bol van de analyses van het waardevolle gedachtegoed van Fortuyn. Zelfs de politici verruilden hun bril.

Dat Fortuyn er ook rabiate en afkeurenswaardige opvattingen op na kon houden, dat hij heel onaangenaam over mensen kon spreken (vooral over tegenstanders) is misschien niet vergeven maar lijkt wel vergeten.

 

4.

De krokodilletranen van Wim Kok (altijd paraat bij een crisis; daarbuiten kil, nukkig en keihard) kunnen wel eens een diepere grond hebben dan wij vermoeden. Wie het milieu verziekt, is schuldig aan noch verantwoordelijk voor de terreur van een krankzinnige activist, maar hij wil misschien wel eens nadenken.

 

5.

De wisselbeker voor Hypocrisie gaat naar Youp van ’t Hek. Hij schreef zelfs een extra column in de NRC waarin hij nog harder huilde dan Kok. Toch was het Van ’t Hek die in onvervalst nazi-jargon herhaaldelijk schreef over “Die rat van Fortuyn”. Goebbels zou het hem niet verbeterd hebben.

 

6.

Pim Fortuyn is niet verantwoordelijk voor zijn aanhangers, zeker niet postuum. Dat ook een deel van het Internationale Tuig hem als de Leider zag, valt Fortuyn niet aan te rekenen. Het was wel dat deel van zijn aanhang dat op 6 mei rampokkend door Den Haag trok en aankondigde dat ook de Duitse broeders in aantocht waren.

Het keurige deel van Fortuyns aanhang zit in de fractie en heeft meteen het beleid geradicaliseerd. De Pausen weten het altijd beter dan Jezus Christus.

 

7.

De grote winnaar van de verkiezingen: de beveiligingsdiensten (die in het mediapark hun werk ook zo goed gedaan hebben).

 

8.

Korte samenvatting: Rotzakken blijf met je rotpoten van onze rotPim af!

 

geschreven op Hemelvaartsdag 2002

 

nieuwste column overzicht